top of page
  • fejerhaz

2022 január-április

2022.-ben belekezdtünk a ház bővítésébe. Simon munkájához elengedhetetlen egy zenestúdió/próbaterem, nekem is szükségem van egy műhelyre. A meglévő melléképület minősége nagyon rossz volt, így a lebontás és új építése mellett döntöttünk. ... És ha már belefogunk, akkor Tibor készített nekünk két kis plusz hálószobát, és egy nyárikonyha-teraszt is a terven. (a most lévő hálónk fele kamra- fürdő lesz, másik fele dolgozó sarok marad.

Itt vannak a tervek:






Elkezdtük az építőanyagok beszerzését, mert rohamosan növekednek az építőanyag hiánycikkek és az áruk is. Halmozódik az udvaron a tégla, a tető faanyag, szereztük tetőcserepet használtan két helyről, nyílászárókat is használtan szerzünk be innen-onnan.

Március elején épített Simon Szabolccsal egy ideiglenes szerszám tárolót, ami kiszolgál az építkezés alatt. Később szaunaként tud majd üzemelni.



Március közepén neki is álltunk a bontásnak hathatós baráti segítséggel.Hetekig bontotta Simon a köveket, tisztogatta, vitte.














Aztán következett a kimérés, és a földmunka, illetve töméntelen mennyiségű sitt elhordása.



Majd a sávalap zsaluzása, egy hatalmas esőzéssel- sártengerben tocsogással megspékelve. Ákos és Szabolcs barátunk szó szerint állta a sarat.








A sávalap kiöntése után most a héten előkészültek a fiúk a lemezbeton kiöntéshez. (Zsalu, oldalfalak alap ásása, murva beszintezése, vaslemezek beillesztése, víz lefolyók, fűtéscsövek elvezetése), hétfőn jön a beton.






Általánosságban elmondható, hogy hulla fáradtak vagyunk, Simon is én is, mindenhol por a lakásban és háborús állapotok a kertben. Megint rájöttünk, hogy alkalmatlanok vagyunk az építkezésre :) Közben várjuk, hogy milyen jó lesz, ha kész lesz, és nagyon hálásak vagyunk a sok barátnak, segítségnek; mert az valahogyan mindig akad.


78 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page