top of page
  • fejerhaz

2022. nyara

Sűrű volt ez a nyarunk is.




Az alap lebetonozása volt a következő nagy falat; mint mindig, most is szuper segítségek érkeztek hozzá. Az eső is kíméletes volt; s bár végig lógott a lába, csak két órával a betonozás után szakadt le.






A vízszigetelés után jöhetet a falazás Lajos mesterrel; apukám, Simon és Sanyi voltak a segédmunkások. Három szombat alatt el is készült.






A koszorú zsaluzása és a vasalat elkészítése sokkal sokkal munkásabb mint azt elsőre gondoltuk. nagyon jó barátaink vannak, így több helyről, de kaptunk kölcsön zsaludeszkát, és ékszorítókat hozzá Andristól;





és a zsaludeszkák, vasváz felhelyezésének befejeztével egy utazás sürgető volta miatt jól meg kellett húzni a betonozás részt- ezt betnkeverővel, taligával egy nap alatt lehetett elkészíteni; de sikerült!



Megépült közben Szabolcs segítségével a terasz oldalfala is.



Sokat vártunk az ácsokra a koszorú elkészülte után; be is ázott a hátsófalunk az esőzésekben vízelvezetés hiányában- ezzel lesz még dolgunk, mert most ledobta a hálószobánk a vakolatot. Amíg vártuk az ácsokat, nyaraltunk egyet a Balatonon.

Augusztus utolsó hetében jöttek ácsok. Nagyon szerettük őket is, a munkájukat is, Simon repkedett. Kemény menet volt, mert egy főpróbahéttel, iskolakezdéssel volt tarkítva a sok váratlan beszerzés (pl szarufa feleannyi volt; csavarok, deszkák, bádog stb); de a végén -azt hiszem -maguk az ácsok és mi is nagyon elégedettek vagyunk. Gyönyörű faragásokat, megoldásokat tett bele Laci, Simonnal megvolt kettejük között a "kémia".











Egy kicsit elszámítottuk a cserepeket, úgyhogy kellett szerznünk még 400 db-ot; de az ismerősi háló most megint mellettünk volt, így Balázstól és Andristól jutányos áron beszereztük a maradékot, az ácsok pedig visszajöttek "feldobálni".

Most hogy már teljesen kifutottunk a pénzünkből, egy kicsit visszaveszünk a tempóból. Azért tudunk még ezt-azt csinálni; ablakot ajtót festek, válaszfalhoz is van anyagunk, de fontos lenne a fűtést is újragondolnunk a gáz válság miatt... Sajnos a sávalap felett gerenda fut, így a kémény elhelyezése jóval több gondolkodást igényel, ha erre adjuk a fejünket. A lényeg, hogy elégedetten pihegünk most, és kúráljuk a megrottyant egészségünket.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page