top of page
  • fejerhaz

Fejér-ház történések 2023.

Updated: Jan 2

Ebben az évben nagyon nagyon elfáradtunk, kiégtünk - sokat haladtunk és messze még a vége. Sok embernek kis lépés ez, de nekünk nagyok-véresek voltak.


Úgy indultunk neki a tavasznak, hogy a bővítésünk szerkezetkészen várta a folytatását, a pénzünk pedig nemhogy lenullázva, de - az inflációnak - egyebeknek köszönhetően- adósok maradtunk sokfelé. Így azzal próbáltuk kezdni, amihez alapanyag adott volt, és "csak" a sok munkaórát kellett beleölni. És mivel sok sóskúti követ nyertünk ki a melléképület bontásával még tavaly, amik az udvaron álltak- megkezdtük velük a terasz burkolását. Kemény egy hónapos munka volt, szintezéssel, válogatással, szabással....






Folytatódott a ház külső vakolásával, festéssel, és az oszlopok vastagításával




Majd az oszlopfők kialakításával.



Nyáron így "pompázott" a terasz. Jövőre nyári konyhával, (vízvételi lehetőség, mosogató, munkapult, főzőlap) tálalóval egészül ki, de így is nagyon hangulatos esti kerti összejövetelek, nappali ebédek színtere lett a teraszunk, csak a nagy táv miatt sokat kell hozni vinni az ételeket, edényeket- ezt a gondot fogja kiküszöbölni a nyári konyha, a ház felfűtésén kívül.


Ezek után, Elsőszülöttünk hatalmas vágyára az elkülönüléshez, külön szobához, úgy döntöttünk a nyár közepén, hogy bár nincs tartalékunk, belevágunk az első traktus, a lakótér részhez kapcsolódó bővítés befejezéséhez- majd csak lesz valahogy alapon.

Ez egy 18 nm helyiség, ami a lakórészből közelíthető meg (most már), és - ideiglenesen, egy gipszkartonos leválasztással- két apró hálószobát alkot (majd).

A zenestúdió és műhely 30 nm részét pedig későbbi kialakítással terveztük befejezni.


Minden alapanyagot szép apránként vettünk meg hozzá a havi fiztésünkből, (majd alig vártuk az új hónapot, hogy ne legyen üres a hűtő...), Simon még a fűtés szerelést is maga csinálta, de bevalljuk, megviseltek minket ezek a hónapok, a maguk kilátástalan monotonitásával, sivárságával, pénztelenségével, ingerszegénységével és csiga lassú haladásával.

Kezdődött a födém fölrakásával.



Glettelésével.


így jártunk-keltünk odabent:

Üvegtégla ablakot rakott Regővel Simon:


Folytatódott a kőfal átvágásával. Bő egy hónapig ilyen szellős volt a házunk, de leginkább a hálószoba :) A felgyülemlett kőpor mennyiségéről ne is beszéljünk.







Az ajtónyílás kialakítása után jött a falazás,



A vízszigetelés






Majd a fűtés kialakítása, (maga Simon csinálta ezt is)


és a párnafa rendszer lerakása




Később a hajópadlózás,



Lépcső kialakítás, Végül az ablakok,

És a villanyszerelés. (örök hála Buda barátunknak)

A szoba még nincsen készen, nem is választottuk ketté, így most átmeneti állapotok uralkodnak, de úgy éreztük, gyűjtünk ehhez erőt, pénzt , s addig így használja Minka, ajtó nélkül, hangszerek társaságában.









Hálásak vagyunk, hogy épségben eljutottunk ide, a sok baráti támogatásnak - segítségnek, Sanyinak és Budának, Balázsnak, Szabolcsnak, Jóskának és a többieknek.

Decemberben ily sokan gyűltünk össze a nappaliban:


2024.-re az a tervünk, hogy gyűjtjük a pénzt a folytatáshoz, és úgy tervezzük: a külső bejáratú zeneszoba és műhelyrész kialakításához már jóval több munkafolyamatot adunk ki, mert a tűréshatár küszöbéhez érkeztünk.


Elsőként, minden esetre az új szoba kettéválasztása és berendzése lesz a porondon- így most egy légtérben - átjáró helységben - alszunk a nagylányunkkal.






207 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page