top of page
  • fejerhaz

Burkolatok

Updated: Jun 21, 2020


Számomra a legnagyobb dilemmát a hidegburkolatok okozták. A hajópadlót tesszük mindenhová, ahová csak lehet, de a konyha rész, az előszoba és a fürdőszoba járólapozva lesz, alatta megtekerednek a fűtőcsövek is. Mivel ez egy hosszútávú dolog, az ember előbb cseréli le a bútorait vagy fest ki, mint hogy burkolatot cseréljen, ezért ezen nem érdemes spórolni- csak mire ide eljut az ember, már igencsak szűkén jár... Ráadásul a drágább kategóriában is nagyon sok a csúnya darab. Most pl divatos a koptatott, "mintha régi lenne" effekt. Közel hajolva viszont mű, gagyi, látom a nyomtatást. Szóval nehéz kérdés. Nyilván, a harmincezer/négyzetméteres cementlapok irtóra tetszenek- na de azt nem tudjuk megengedni magunknak. Úgyhogy itt is jön a kompromisszum :) Járólapoknál amik felmerültek: igazi kő (mészkő), padlástégla/opatini cserép (vízfelvétel, tisztán tarthatóság miatt elvetve), cementlap (ár miatt elvetve) így maradt a greslap és a kerámia lap. A végső döntésünk az lett, hogy járólapnak mindenhol egy mészkő hatású kerámia járólap lesz, a pastorelli marmi antichi- ezt már ismerjük a gyakorlatból, most is ez van lerakva nálunk és állja strapát, és viszonylag olcsó.

Az előszobában megbolondítjuk egy-két intarziás pataki tiles lappal. Itt most nem látszik, de nagyon szépen illik a kettő.



A burkolás 30x30-as és 15x15 cm lapokból lesz, ezzel a modullal: (a fuga színe még erősen kérdéses, mert a jázminnal lenne szép- de a valós életből tudom, hogy jobban meglátszik rajta a piszok)




Csempét választani valahogy sokkal egyszerűbb, de itt is mindig bekavar az ár...

A konyha csempénk esetében engedtük meg a luxust, a többi csempe és lap kifejezetten olcsó. Ide a Pataki tilestől rendeltünk csempét. Íme:

Kicsit világosabb lett, mint amit eredetileg kértünk (Simon szerint egy kicsit lányos, de nekem tetszik)- most beszerkesztettem a konyhát ezzel:



-A fürdőszobában sima 15x15 méretű fehér csempe lesz bordűrrel. Valami ilyesmi:



Az első képen lévő csempe szebb, de a valóság a másodikhoz fog jobban hasonlítani.

A csempe nagyon jó áron van, a bordűr az, ami a luxus mellé, de így kijön egy közép árkategória.


A kádnál egy kis beugróban lesz 4 db mintás cementlap. A moza manufaktúrától rendeltük, impregnálva küldték. Ezt a két képet a mozáék lőtték, az igazság valahol a kettő között van, egyik kép sem színhelyes. (nekünk a sötét teszene, de nem olyan lett...)



És ami az inspirációt adta hozzá:



Nehéz szülés volt az összes burkolat, Itt is a pénztárca szab határt a fantáziának,- na meg hogy nehezen mozgunk a 3 gyerkőccel mindenfelé nézelődni, ezt meg csak úgy lehet... Örülök, hogy túlvagyunk az összes döntésen :)

69 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page