top of page
  • fejerhaz

Ez történt szeptemberben

Updated: Nov 9, 2020



A legutóbbi poszt óta a következő dolgokkal haladtunk:

- Bekerültek az ajtók is! most már mindenhonnan zárt a ház, kulccsal közlekedünk. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. (szegény ajtók meg úgy nyilászárók elég sokat kaptak azóta, de hát ezzel jár az építkezés)




- Elkezdődött az aljzatok előkészítése. Az alap mellett a draincső végigvezetése kavics ágyban, ahová beton kell, oda pedig letette Simon a betont:

- előszoba-fürdőszoba: Döngölt murva, drainlemez, kb 1 cm cementes híg erős mischung, belenyomva a hőszigetelés, fólia, vasháló, erre rögzítve a fűtéscsövek visszamenő ága megtekerve, majd 8 cm vastag beton. A kéménynek készült pontalap és a födémet is kibontották a fiúk hozzá.




A konyha résznél pont ugyanígy történt:









Készült alap a leendő kemence alá:

(itt látható a szellőző cső, ami kimegy alul a házból, ez már előírás a kályhák alá)

És készült beton a leendő gépészeti helység alá is.



- Megjött a hajópadlónk! A most kapható 14 cm padlók helyett Simon ragaszkodott a 19 cm széleshez (sokkal rusztikusabb), viszont nehezen beszerezhető nehéz volt találni ilyet jó áron, végül a favilág fatelepnél vásároltuk. Elmentünk megnézni külön (persze egyetlen szál alapján nehéz látni, hogy milyen lesz, szóval ugyanolyan lutri, mintha nem nézed meg), de amiket eddig láttunk, szépek- és jó hosszúak. Hossztoldható, csaphornyos borovi fenyő. A lekezelésén még vitázunk Simonnal, én világosat szeretnék, ő sötétet.


-Ezen a képen a gyerekszoba látszik, és egy kicsit a drain cső:


... szóval ilyen drain cső fut körbe a falak mentén a talajpára elvezetésére:



A szülői hálószobában diszperzittel lekente a falat az előző tulajdonos, és már egy évalatt meglátszott, hogy mennyire nem tud szellőzni a fal alatta, elkezdett kijönni mindenféle szín a falra. Ennek a leszedésével vért izzad, aki neki áll, itt pl Bogi küzd vele:


Járt kint az értékbecslő, 54 % készültséget állapított meg a bank, így az utalásra várunk.

Jövő héten érkezik a kéményünk, glettelünk, festünk, gipszkartonozunk, azután jöhet a hajópadló!


59 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page